
Daca aveti pofta de un burger vegetarian, nu trebuie sa mai mergeti la restaurant. Trebuie doar sa urmati pasii urmatori pentru a-l prepara de acasa:
1. Luati o tigaie de marime medie, in care fierbeti apa cu putina sare.
2. Dupa ce a fiert apa, adaugati boabele de grau si lasati-le timp de 45 sau 50 de minute pana cand se inmoaie.
3. Cand sunt gata, strecurati apa si intindeti boabele de grau pe o foaie de hartie de copt pana cand se racesc.
4. Puneti cateva ciuperci porcini intr-un bol. Acoperiti-le cu o cana de apa fierbinte si lasati-le timp de 20 de minute sa se inmoaie. Strecurati lichidul, dar pastrati aproximativ ¼ de cana pentru mai tarziu.
5. Intr-o cratita mare, incalziti la foc mediu doua lingurite de ulei.
6. Caliti o salota si amestecati pana cand se inmoaie, lucru ce dureaza aproximativ 3 minute.
7. Adaugati ciuperci shitake peste salota si lasati-le pentru 6 pana la 8 minute. Le puteti amesteca din cand in cand.
8. Cand ati terminat cu ciupercile shitake si salota, puneti-le intr-un blender si amestecati-le pana cand obtineti o compozitie omogena, dupa care adaugati ciupercile porcini si boabele de naut. Nu uitati de lichidul de la ciuperci pe care l-ati pastrat mai devreme.
9. Transferati combinatia intr-un bol mai mare si condimentati cu sare si piper. Formati chiftelele folosind oua si morcovi. Acest amestec este destul pentru patru chiftele, pe care ar trebui sa le asezati pe o farfurie si sa le lasati descoperite pentru cel putin 30 de minute.
10. Prajiti chiftelele in doua lingurite de ulei la foc mediu sau mare, pana cand capata o culoare maronie. Ar trebui sa ajunga 4 minute pentru fiecare parte.
11. Radeti branza deasupra, acoperiti-le si asteptati pana cand branza se topeste.
Acum puteti servi chiftelele cu topping-urile voastre preferate.