Tunelurile din folie primesc din ce in ce mai multe recenzii pozitive. Te intrebi de ce? In primul rand, pretul unui astfel de tunel este mai mic decat cel al constructiei unei sere, iar avantajele raman aceleasi: asigura temperatura potrivita, creeaza un microclimat potrivit pentru plante, protejeaza impotriva ploilor, vantului, daunatorilor, sunt durabile, usoare si rapid de instalat.

Te intrebi ce alte avantaje are un tunel din folie si de ce este cea mai buna alegere pentru gradina ta? Descopera toate aceste lucruri in continuare!

Cum sunt realizate tunelurile din folie pentru gradina?

Structurile tunelurilor din folie nu sunt deloc complexe. Sunt formate din tuburi metalice sau tevi din PVC care servesc drept cadru pentru incapere. O folie simpla sau dubla este intinsa peste tot, ceea ce asigura un interior izolant si separator.

Inaltimea optima a tunelurilor din folie este de 2 metri, iar latimea este de obicei de 2,5 sau 3 metri. Inaltimea adecvata a tunelului face posibil ca toti cei care intra acolo sa stea drepti. In interiorul tunelului, pe laterale, se afla paturile pentru culturi, de obicei separate prin scanduri de lemn. In mijloc, exista un spatiu separat pentru libera circulatie intre culturi.

Cum reuseste un tunel din folie sa ofere cantitatea de umiditate si caldura potrivita?

Datorita variabilitatii mari a conditiilor meteorologice din tara noastra, culturile sunt expuse diferitelor riscuri. Cu toate acestea, cel mai mare rau care se poate intampla este putrezirea sau ofilirea, ceea ce cu siguranta va deteriora complet plantele.

Sezonul de vegetatie are loc o data pe an si dureaza de la ultimele ingheturi de primavara si pana la primele ingheturi de toamna. Temperatura medie zilnica este atunci de obicei in jur de 5 grade Celsius. Acesta este momentul in care plantele primesc cantitatea potrivita de caldura si umiditate, iar acesti doi factori garanteaza cea mai buna dezvoltare a acestora.

Cu toate acestea, conditiile meteorologice din timpul sezonului de crestere nu sunt intotdeauna favorabile plantelor. Nu este niciodata sigur cat de devreme va veni iarna sau daca primavara va sosi suficient de devreme.

De asemenea, nu se stie daca precipitatiile sunt suficiente pentru a asigura plantelor o hidratare adecvata. Din aceste motive, oamenii se pot confrunta cu dezamagirea pierderii culturilor.

Prin urmare, solutia la aceste probleme au fost in trecut serele in care plantele erau protejate. Astazi insa, o modalitate si mai simpla de a ingriji culturile sunt tunelurile din folie, care sunt din ce in ce mai des achizitionate de romani de pe gardenway.ro.

Care sunt beneficiile unui tunel din folie?

Gradinaritul nu este neaparat doar divertisment sau hobby pentru cei care doresc sa ia o pauza de la job sau sunt pensionari. Ingrijirea si cresterea plantelor este, de asemenea, o modalitate de a castiga bani prin comercializarea acestora in piete sau magazine.

Cu cat ingrijirea culturilor este mai rapida, mai eficienta si mai calitativa, cu atat rezultatul financiar este mai bun. Prin urmare, orice pierdere a recoltelor este nedorita. Tunelurile din folie sunt concepute in primul rand pentru a minimiza riscul aparitiei acestor pierderi.

Tunurile din folie au avantajul de a proteja culturile de plante, fructe si legume, impotriva conditiilor meteorologice nefavorabile.

Prin urmare, daca vrei sa cresti calitatea si cantitatea recoltelor, daca vrei sa cultivi legume precum ridichi, rosii sau salata verde si fructe precum capsuni, struguri sau citrice, flori sau rasaduri, merita sa investesti intr-un tunel din folie.

4 thoughts on “De ce sa cumparati un tunel din folie pentru gradina dumneavoastra?

  1. Am apreciat faptul ca articolul adreseaza si aspecte practice legate de calitatea materialelor si functionalitatea pieselor de mobilier. Informatiile oferite m-au ajutat sa iau decizii mai informate atunci cand am achizitionat ultimul set de mobila pentru living.

  2. Sunt impresionat de varietatea de stiluri de mobilier prezentate in articol, de la clasic la modern. Aceasta diversitate ma ajuta sa imi dau seama care este cel mai potrivit pentru gusturile mele.

  3. Ma bucur ca am descoperit acest articol pentru ca mi-a oferit idei noi si inspiratie pentru redecorarea dormitorului meu. Recomand cu caldura tuturor celor care cauta sfaturi despre mobilier sa il citeasca.

  4. Articolul este foarte bine structurat si ofera informatii utile despre alegerea mobilierului potrivit pentru diferite tipuri de incaperi. Am gasit sfaturile prezentate foarte practice si intentionez sa le aplic in amenajarea casei mele.

Comments are closed.