Cauti corpuri de iluminat living pentru casa ta si vrei sa gasesti cele mai bune si mai potrivite variante care sa se si integreze in casa ta si sa sporeasca functionalitatea spatiului.

De asemenea, poti cauta si corpuri de iluminat exterior care sa iti faca gradina sa arate mai bine, daca tii cont de sfaturile de mai jos.

Datorita varietatii de modele si tipuri, este posibil sa se gaseasca o armonie reala pentru fiecare camera a casei. In timpul zilei, acestea sunt adevarate obiecte decorative care adauga caldura si confort unui interior.

Combinatia de materiale si alegerea corecta a becului creeaza un amestec excelent. Din acest motiv, am dori sa va oferim cateva sfaturi despre cum sa alegeti corpurile de iluminat potrivite pentru casa voastra.

In momentul in care sunt alese corpuri de iluminat baie, cele mai bune optiuni sunt cele care stau prinse de pereti astfel incat sa nu ajunga apa la ele, dar puteti alege si variante incastrate in mobila, tinand cont de standardul de izolare contra apei.

Iluminat general si ambiental

Inainte de a examina in detaliu diferitele categorii de corpuri de iluminat, trebuie sa intelegeti utilizarea acestora. Exista doua tipuri distincte de iluminat.

Sunt atat de multe corpuri de iluminat dormitor incat cu siguranta veti reusi sa gasiti variante potrivite pentru aceasta camera, la fel si pentru toate celelalte camere ale casei si tot ce trebuie sa faceti este sa le alegeti pe cele mai potrivite dintre ele, care sa dea personalitate spatiului.

Iluminatul general

Este principala sursa de lumina dintr-o incapere. Acesta permite ca intreaga camera sa fie iluminata, astfel incat toti ocupantii sa beneficieze de lumina in fiecare colt al incaperii. De obicei, aceasta se prezinta sub forma unei lampi de plafon sau a unei lampi suspendate. Optati pentru un abajur autentic pentru un plus de stil si caracter.

Iluminatul de ambianta

In al doilea rand, iluminatul de ambianta este utilizat in principal pentru a crea o atmosfera intr-o anumita incapere. Prin urmare, este complementara iluminatului principal si poate fi utilizat pentru a crea o atmosfera confortabila intr-o baie, de exemplu.

Echipamentele preferate pentru acest tip de lumina sunt lampile de masa sau lampile de perete. In camera de zi, optarea pentru o lampa de podea cu 3 becuri, cu o structura cilindrica, va va permite sa obtineti o iluminare ambientala ideala intr-un stil modern si industrial.

Care sunt diferitele tipuri de iluminat pentru casa?

Fiecare camera din casa are propriile nevoi de iluminat. In general, exista patru tipuri de iluminat. In primul rand, exista iluminatul pentru sarcini, care este conceput pentru a ilumina o anumita zona sau un anumit obiect. Apoi exista un iluminat indirect, care este proiectat pe tavan.

Acest lucru reduce cantitatea de lumina din camera. Apoi, exista o iluminare difuza, care ofera o lumina discreta, favorabila relaxarii. In cele din urma, exista iluminatul de marcaj, care este utilizat pentru a marca zonele mici, cum ar fi scarile sau caile de acces la terase.

3 thoughts on “Tipuri de corpuri de iluminat pe care le poti pune in casa

  1. Sfaturile din acest articol sunt foarte practice si m-au inspirat sa imi schimb complet designul livingului. Multumesc autorilor pentru informatiile valoroase si pentru ideile creative pe care le-am descoperit aici.

  2. Ma bucur ca am gasit acest articol pentru ca ma ajuta sa inteleg mai bine cum sa aleg mobila potrivita pentru dormitorul meu. Recomand cu caldura tuturor celor care sunt in cautarea unei solutii de amenajare interioara.

  3. Articolul este foarte bine structurat si ofera informatii utile despre cum sa alegi mobila potrivita pentru casa ta. Mi-a placut cum au fost prezentate diferitele stiluri de mobilier si sfaturile practice pentru amenajarea spatiului.

Comments are closed.