Desfundarea nasului la bebelusi trebuie facuta cat mai rapid, deoarece un bebelus cu nasul infundat plange si nu se poate odihni, avand o stare de disconfort accentuat.

Nasul infundat se intalneste si la bebelusi de o luna, care adorm foarte greu si nu pot respira. Se stie ca bebelusii nu isi pot sufla singuri nasul. Abia dupa doi ani, copilul devine capabil sa isi sufle nasul. Intre timp, este posibila desfundarea nasului la bebelusi cu ser fiziologic.

Ser fiziologic e folosit si pentru nas infundat adulti. Pentru nas infundat bebelusi fara secretii, sunt foarte eficiente baile de abur. Desfunda nasul naturist si cu ajutorul cepei sau al otetului de mere. Poti taia o ceapa, iar mirosul degajat va desfunda nasul foarte rapid. Sau ai varianta sa incalzesti otet de mere si apoi sa il pui intr-o ceasca.

Aburii de otet de mere asigura desfundarea delicata si eficienta a nasului. In afara de curatare nas bebe cu ser fiziologic, sunt foarte bune si sprayurile nazale cu apa de mare, concepute special pentru copii.

Nu este indicat sa administrati copiilor picaturi sau sprayuri pentru adulti, care distrug mucoasa nazala si pot cauza alergii severe. Serul fiziologic pentru nas infundat actioneaza delicat si nu provoaca alergii. Din pacate, traim intr-o lume poluata, plina de chimicale.

Aerul este tot mai viciat, iar bebelusii respira acest aer nociv. Tot mai multi copii sunt afectati de astm si alte afectiuni respiratorii severe. Este important ca in camera bebelusului sa fie aer curat si umed, pentru ca mucoasa nazala sa nu fie afectata.

Inca de mici, copiii trebuie dusi la mare si la munte, unde se pot misca in natura, respirand aer proaspat. Daca aveti posibilitatea, se recomanda sa mergeti si la salina, un remediu de mare ajutor pentru toate tipurile de afectiuni respiratorii, precum rinita, sinuzita, astmul.

3 thoughts on “Desfundarea nasului la bebelusi

  1. Imi place ca articolul abordeaza si aspecte legate de calitatea mobilei, nu doar de design sau pret. Este important sa stii din ce material este facuta o piesa de mobilier inainte de a o achizitiona, pentru a te asigura ca investitia ta va fi una durabila.

  2. Ma bucur ca am descoperit acest site, pentru ca m-am saturat sa umblu prin magazine fizice in cautarea mobilei perfecte. Aici pot studia cu atentie fiecare produs in parte si pot compara preturile fara sa fiu presat de vanzatori.

  3. Articolul este foarte bine structurat si ofera informatii relevante despre diferite tipuri de mobilier disponibile pe piata. Reclamele afisate sunt insa putin enervante si distrug din experienta de navigare a utilizatorului.

Comments are closed.